Κολοκυθόσουπα gourmet με blue cheese και μπέικον
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.ψίχα κολοκύθας
2κ.σ.βούτυρο
1κ.σ.μέλι
1κ.γλ.ginger σκόνη
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/3κ.γλ.κανέλα
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
200ml κρέμα γάλακτος
1φλ.ζωμός κοτόπουλου
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιεν
80γρ.blue cheese θρυμματισμένο
3-4 φέτες μπέικον ψημένο στο grill και ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το ζωμό κι αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο την πολτοποιούμε στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε λίγο μπέικον και λίγο blue cheese.