Κολοκύθα γεμιστή με πλούσια σαλάτα και το dressing της
2013-12-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
14/12/13
Κολοκύθα γεμιστή με πλούσια σαλάτα και το dressing της η σημερινή συνταγή γιατί όταν μπορώ να αξιοποιώ ένα υλικό εξολοκλήρου, νιώθω συνήθως ενθουσιασμένη. Ο λόγος βέβαια για την κολοκύθα που εκτός από τη γεύση της στη συγκεκριμένη σαλάτα μας χάρισε και ένα όμορφο πιάτο παρουσίασης .Μπορούμε να προμηθευτούμε μεγαλύτερες κολοκύθες αν πρόκειται για γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ και να εντυπωσιάσουμε πραγματικά και με τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες, πέρα από τις μαγειρικές, που είναι δεδομένες 😉
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 μέτρια κολοκύθα
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ραντίτσιο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι κάρδαμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Για το dressing:
½ φλιτζάνι τυρί κρέμα (Light)
¼ του φλιτζανιού ξινόγαλα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ,ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
Μια πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα:
Κρουτόν ή λωρίδες τορτίγιας ψημένες (εγώ έβαλα κράκερς σπιτικά, κομματιασμένα)
Cheddar ή παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλοίδες
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και την καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ίνες. Αφαιρούμε όση από την ψίχα έχουν και την κόβουμε σε κομμάτια. Ακουμπάμε τα μισά από την κολοκύθα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί και δίπλα αραδιάζουμε την ψίχα που κόψαμε.
Βήμα 2
Ραντίζουμε ελαφρά με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου ή ανάλογα το μέγεθος της κολοκύθας. Τα κομμάτια της κολοκύθας ίσως να ψηθούν νωρίτερα οπότε και τα βγάζουμε στην άκρη. Αφήνουμε και τις μισές κολοκύθες να κρυώσουν λίγο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα σαλατικά μαζί με την ψημένη ψίχα σε ένα μπολ. Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε καλά. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε τα σαλατικά με το dressing και το τυρί και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Διασκορπίζουμε τα κρουτόν ή τα κράκερ ή ότι χρησιμοποιήσουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :