Κοντοσουβλάκια ζουμερά και τρυφερά
2014-02-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 κοντοσουβλάκια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
6/2/14
Κοντοσουβλάκια ζουμερά και τρυφερά για σήμερα φίλοι μου, γιατί όσο και να θέλω να αποφύγω το κρέας πάντα βρίσκεται μπροστά μου. Αυτό το πολυαγαπημένο ταχυφαγάκι που λέγεται σουβλάκι και στην Ελλάδα το έχουμε τιμήσει όλοι ανεξαιρέτως σε ποικίλους συνδυασμούς, με ότι μπορείτε να φανταστείτε και ότι δεν μπορείτε, ότι τραβάει η όρεξη του καθενός : σκέτο ή τυλιγμένο, με σος να γλιστράει ή αλάδωτο για τις κυρίες, νηστίσιμο ή με δυο πίτες για ακόμα πιο εγγυημένη απόλαυση, τελικά πάντα στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε: Το σουβλάκι, είναι το εθνικό μας φαγητό!
Συστατικά
- ½ κιλό κομμάτια χοιρινού λαιμού, χωρίς κόκαλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια για να τις περάσουμε στα καλαμάκια ή άλλο λαχανικό της αρεσκείας μας
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας lemongrass από βάζο ή ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας fish sauce ή soya sauce
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi το λάδι, το lemongrass, το μέλι, την fish sauce και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε ή τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε εκεί μέσα τα κομμάτια του κρέατος και το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύουμε και αφού τα καλύψουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια από το κρέας εναλλάξ με την πιπεριά σε μεγάλα καλαμάκια μπαμπού.
Βήμα 3
Τα ψήνουμε σε bbq αλείφοντας σε κάθε γύρισμα με τα υγρά της μαρινάδας ή σε ταψί ,σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C με τη μαρινάδα σουρωμένη, ένα ποτήρι νερό και λίγο ακόμα λάδι για 35-40 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο για να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.Σε κάθε περίπτωση τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκες τηγανητές πατάτες ή ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.