Κοπανάκια Ελληνοκινέζικα και Περσική Σαλάτα
2013-08-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
23/08/13
Παρασκευή, η αγαπημένη μου μέρα εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
Όπως και πολλών άλλων ανθρώπων σε αυτό τον πλανήτη.
Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις διακοπές και ομολογώ ότι πρώτη φορά στη ζωή μου η σκέψη του χειμώνα με τρομάζει.
Πάντα χειμερινός τύπος, με τα ζεστά μου τα ρουχάκια έξω και μέσα στο σπίτι, λάτρης των βουνών και κατά συνέπεια του τζακιού, οπαδών των χειμερινών σπορ (όσο είμαι θεατής) και γενικότερα παιδί του χειμώνα.
Οι φετινές διακοπές φαίνεται,και μαζί και η πανσέληνος του Αυγούστου, πρέπει να έφεραν την μετάλλαξη.
Θέλω ήλιο, φώτα, ανοιχτά παντζούρια και καλοκαιρινή διάθεση, όλο το χρόνο!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
4κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από το μπούτι)
2κ.σ.ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
1μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
1κ.σ.soya sauce
1κ.σ.oyster sauce
1/2Κ.γλ.καστανή ζάχαρη
Καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
Για τη σαλάτα
2φλ.πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3φλ.διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό)
3λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
6ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες όπως μας αρέσει
1κ.σ.καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Αλατοπίπερο
1 ½ κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.γλ.μέλι
Χυμό ½ λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το κοτόπουλο Ζεσταίνουμε στο μάτι το αντικολλητικό τηγάνι ή το wok και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ακουμπάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ξύδι και μόλις εξατμισθεί το κρεμμύδι, την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση στα υγρά τους και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , το αλατοπίπερο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Ραντίζουμε με τη soya, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει το φαγητό και μοιράζουμε σε πιάτα τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στα λαχανικά συνοδευμένα με κάποιο ρυζάκι ή πλιγουράκι. Ραντίζουμε πάνω στο φαγητό την oyster sauce και πασπαλίζουμε με το σουσάμι για να σερβίρουμε. Για τη σαλάτα Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα με τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρωδικά που θα επιλέξουμε. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και από πάνω διασκορπίζουμε τα καρύδια, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα, τη ραντίζουμε με αυτό και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.ahomemakersdiary.com/2013/07/eggplant-chicken-stir-frymy-homealone.html