Κοτοκεμπάπ
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό κιμάς κοτόπουλου
1κρεμμύδι τριμμένο
1καρότο τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.γλ.tabasco
4κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Πάπρικα , κύμινο, σουσάμι σε ποσότητα της αρεσκείας μας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον μαιντανό και το Tabasco. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε μακρόστενους κεφτέδες σαν λουκάνικα και τα περνάμε σε καλαμάκια. Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ταψί και τοποθετούμε μέσα τα καλαμάκια μας. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα και από την άλλη πλευρά στο μισό της ώρας. Σερβίρουμε τα κεμπάπ μας με πλούσια πράσινη σαλάτα και ψημένες πιτούλες.