Κοτομανιταρόπιτα με μπεσαμελ
2013-06-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.φύλλο σφολιάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
2καρότα βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.αλεύρι
1/2λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
2στήθη κοτόπουλο ψιλ/να
1φλ.κασέρι τριμμένο
1πρέζα μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς να μην σβωλιάσει. Συμπληρώνουμε το ζωμό σιγά σιγά χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και πηχτή υφή στην μπεσαμέλ μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, τα καρότα και τέλος το κασέρι για να έχει κρυώσει λιγάκι το μείγμα μας. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι γιατί ο ζωμός είναι ήδη αλμυρός και τα ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Με ένα πινελάκι αλείφουμε το φύλλο με λίγο νερό ανακατεμένο με λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της πίτας μας.