Κοτοσαλάτα με αγγούρι και πεπόνι
2014-08-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/8/14
Κοτοσαλάτα με αγγούρι και πεπόνι. Αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια (αγγούρι και πεπόνι),γιατί να μην τα συνδυάσουμε σκέφτηκα και καλά έκανα, όπως θα διαπιστώσετε. Τόσο θεαματικό αποτέλεσμα ανάμιξης , πέρα από τα κλασικά και τα συνηθισμένα, μαζί με το κοτοπουλάκι και τα λοιπά υλικά, θα βρείτε μόνο στο ZannetCooks.
Συστατικά
- 1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο (βρασμένο ή ψητό)
- 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Χυμό από ένα Lime
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με μέλι (ή απλό τυρί κρέμα ανακατεμένο με μια κουταλιά του γλυκού μέλι)
- Αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, κατά βούληση*
- 1 ματσάκι αντράκλα ή ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το πεπόνι, το αγγούρι, το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμύδια με το τυρί και το χυμό lime.
Βήμα 2
Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή αφού τα αφήσουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, πάνω σε αντράκλα, ρόκα, άλλη πράσινη σαλάτα της επιλογής μας ή σκέτη. *Επειδή θα σερβίρουμε τη συγκεκριμένη σαλάτα σαν αλμυρό πιάτο μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλατοπίπερο και να ραντίσουμε στο τέλος με λίγο ελαιόλαδο. Τρώγεται όμως και χωρίς αυτά ή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τσίλι σκόνη για περισσότερη ένταση στη γεύση.