Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.λευκό κρασί
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.σ.μουστάρδα Dijon
2φύλλα δάφνης
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1κ.σ.ρίγανη
400γρ.μαιντάρια σε φέτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε και αυτά 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την ρίγανη και τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικο μαιντανό ψιλοκομμένο