Κοτόπουλο λεμονάτο με αρακά
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2στήθη κοτόπουλο
Λάδι
2φλ.αρακάς κατ/νος
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
Χυμό 3 λεμονιών
4σκελ.σκόρδο
150γρ.κεφαλοτύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Με το μαχαιράκι κάνουμε μικρές σχισμές σε 2 σημεία σε κάθε στήθος από το κοτόπουλο και βάζουμε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο και ένα κομματάκι τυρί. Με μια οδοντογλυφίδα αν θέλουμε το κλείνουμε για να μη βγουν έξω τα υλικά. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον αρακά. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με λίγη σαλτσούλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.