Κοτόπουλο με γίγαντες στη γάστρα
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3φλ.γίγαντες ελαφριά βρασμένοι
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
2μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κ.σ.balsamico & όσο επιπλέον θέλετε για το σερβίρισμα
15ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.θυμάρι
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στη γάστρα τους γίγαντες, τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε πάνω τους τις μερίδες του κοτόπουλου. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε 1 – 1 ½ ποτήρι νερό και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε στους 220C για 1 και 15 λεπτά, αφήνοντας τη γάστρα χωρίς καπάκι για τα τελευταία 15-20 λεπτά να πάρουν περισσότερο χρώμα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο δίπλα στους γίγαντες ζεστό.