Κοτόπουλο με δενδρολίβανο και αρωματικό ξύδι
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μπουτάκια κοτόπουλο ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του
1φλ.λευκό κρασί
1/3φλ.αρωματικό ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε το ξύδι. Περιμένουμε να απορροφηθεί και αυτό για να αλατοπιπερώσουμε και να πασπαλίσουμε με τα κλωνάρια του δενδρολίβανου. Συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το κρέας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές.