Κοτόπουλο με ελιές και κρεμμύδια στιφάδο
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
7ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 κρεμμύδια στιφάδο
10 ελιές καλαμών ψιλ/νες
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1κόκκινη καυτερή πιπεριά
1κ.γλ.ζάχαρη
2κ.σ.ξύδι
Λίγο αλεύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τους κύβους του κοτόπουλου ελαφρά αλευρωμένους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την καυτερή πιπεριά. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 40 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και 10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό με σαλτσούλα που έχει μείνει στη κατσαρόλα, σκέτο, με πουρέ ή ρυζάκι.