Κοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno
2014-10-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
2/10/14
Κοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno. Ένα ακόμα κοτόπουλο φούρνου ; Όχι απλά. Ένα κοτόπουλο μαριναρισμένο για πραγματικά γλυκοπικάντικη γεύση. Η φυσική γλύκα από το μέλι και ιδιαίτερη καυτερή αίσθηση από την πιπεριά jalapeno, θα το κάνουν ξεχωριστό. Άλλωστε όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, οι καυτές γεύσεις, ευδοκιμούν στο τραπέζι μας.
Συστατικά
2 μπούτια κοτόπουλο ή 2 μερίδες από όποιο μέρος προτιμάμε
Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ του φλιτζανιού πιπεριές jalapenos από βάζο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας soya sauce
¼ του φλιτζανιού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το λάδι, τη soya και το μέλι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τα μπουτάκια, είτε μέσα σε φαρδύ σκεύος με καπάκι , είτε σε σακουλάκι τροφίμων τύπου polybag. Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Ψήνουμε τα μπουτάκια στο γκριλ του φούρνου ή σε γκριλιέρα και μεταφέρουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μικρό κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή σαλτσούλα, περίπου για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι και περιχύνουμε από πάνω γενναιόδωρη ποσότητα από τη σάλτσα καθώς και λίγα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για περισσότερη ένταση στη γεύση.