Loader

Κοτόπουλο με μυρωδικά σε 20 λεπτά

2015-09-21
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/9/15

Κοτόπουλο με μυρωδικά σε 20 λεπτά γιατί ποιος θέλει να χαλάει πολύ χρόνο στην κουζίνα όταν ακόμα διατηρεί την χαλαρότητα των διακοπών.

20minwholechick (1) 20minwholechick (3)

Συστατικά

  • 1 Κοτόπουλο κομμένο στα 10
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • ½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα.

Βήμα 2

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια καθαρή σακούλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αλευριού. Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε να πάνε παντού πάνω στο κοτόπουλο τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος με καπάκι και ακουμπάμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε 350ml νερό ή ζωμό.

Βήμα 4

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *