Κοτόπουλο με μυρωδικά σε 20 λεπτά
2015-09-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/9/15
Κοτόπουλο με μυρωδικά σε 20 λεπτά γιατί ποιος θέλει να χαλάει πολύ χρόνο στην κουζίνα όταν ακόμα διατηρεί την χαλαρότητα των διακοπών.
Συστατικά
- 1 Κοτόπουλο κομμένο στα 10
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- ½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα.
Βήμα 2
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια καθαρή σακούλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αλευριού. Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε να πάνε παντού πάνω στο κοτόπουλο τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος με καπάκι και ακουμπάμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε 350ml νερό ή ζωμό.
Βήμα 4
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.