Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου σε μπολ με ρύζι και φρούτα
2014-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
7 έχουν βαθμολογήσει
7/10/14
Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου σε μπολ με ρύζι και φρούτα για σήμερα το πιάτο μας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με κινόα ή πλιγούρι , τα φρούτα που αναφέρω με κάποια δικής σας επιλογής και το κοτόπουλο με γαλοπούλα κρέας ή άλλαντικο. Το μόνο που δεν θα αλλάξει είναι η επιθυμία μας να το φάμε ξανά και ξανά, γιατί θα σας ενθουσιάσει τόσο πολύ που θα το επαναλάβετε πολύ σύντομα.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 250ml χυμός μήλο
- ¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
- 1 πράσινο μήλο
- 1 λωτός
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μπούκοβο, ανάλογα τα γούστα
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- Αλατοπίπερο
- 1 λόλα ή ότι πράσινο σαλατικό μας αρέσει, ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σωτάρουμε το φιλέτο σε μια κουταλιά λάδι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό χυμό μήλου. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε μπούκοβο, το μέλι και τον υπόλοιπο χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 2
Αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι και αφαιρούμε το κοτόπουλου. Το κόβουμε σε φέτες ή όπως προτιμάμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λόλα και μοιράζουμε με τη σειρά από πάνω το ρύζι, το κοτόπουλο και τα φρούτα(κομμένα σε λεπτές φέτες ή κύβους). Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έβρασε το κοτόπουλο. Διασκορπίζουμε τα σπόρια ροδιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.