Κοτόπουλο με σάλτσα χωριάτικης μουστάρδας
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3κ.σ.μουστάρδα χωριάτικη με σπόρους
1/2φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.του καφέ σάλτσα σόγιας
Χυμό από 1 λεμόνι
1κ.σ. μέλι
Αλατοπίπερο
1/2κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπωλ και ανακατεύω καλά. Καλό θα ήταν να ζεστάνετε λίγο το μέλι να ρευστοποιηθεί. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και άλλα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο, ώστε να πάρει χρώμα. Εγώ το άφησα ένα βράδυ στο ψυγείο και το μαγείρεψα την επόμενη μέρα για να μαριναριστεί το κοτοπουλάκι και να βγουν όλα τα αρώματα.