Κοτόπουλο με sumac και λεμόνια
2015-04-19- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
19/4/15
Κοτόπουλο με sumac και λεμόνια για να μπαίνουμε πάλι στην καθημερινότητα μας σιγά σιγά. Ωραίο το Πάσχα, η εξοχή, το να σε φροντίζουν μαμά και γιαγιά ταυτόχρονα, αλλά τώρα επιστροφή. Ένα εύκολο και ζουμερό κοτόπουλο για όλη την οικογένεια.
Συστατικά
- 2 μπούτια κοτόπουλο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 μεγάλα λεμόνια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας sumac (ανατολίτικο μπαχαρικό)
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 6-8 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- ½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την ξερή ρίγανη, αλατοπίπερο και το sumac.
Βήμα 2
Ακουμπάμε τις φέτες λεμονιού σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τους τη ρίγανη και από πάνω το κοτόπουλο. Αλείφουμε πολύ καλά με το μείγμα λαδιού και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό στο ταψί μας.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.