Κοτόπουλο πάπρικας
2015-03-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/3/15
Κοτόπουλο πάπρικας με αρωματικό μείγμα αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές. Εύκολο γεύμα, αγαπημένο από όλη την οικογένεια.
Συστατικά
2 μπούτια κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μείγμα πάπρικας
Για το μείγμα πάπρικας:
4 κουταλιές της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το μείγμα πάπρικας και το φυλάμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά αν το βάλουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με το μείγμα πάπρικας και το πασαλείφουμε καλά με τα χέρια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει το κοτόπουλο, τραγανή κρούστα. Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.