Κοτόπουλο σαν ψέμα
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή όποιο μέρος του κοτόπουλου εσείς προτιμάτε
3φέτες μπέικον χοντροκομμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
1κρεμμύδι τριμμένο
1καρότο τριμμένο
1 1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1/4φλ.κονιάκ
1 1/2λίτρο ζωμός κότας ή νερό
2κ.σ.αλεύρι
2φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να μην σβολιάσει το αλεύρι. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζωμό, Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουζε με το θυμάρί και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με σάλτσα μαζί με μανιτάρια και συνοδευτίκό ρύζι λευκό ή πουρέ.