Κοτόπουλο σε ζύμη
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο
5σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1χούφτα δυόσμο φρέσκο
1κ.γλ.ρίγανη
Αλατοπίπερο
1/2κιλό αλεύρι
1/2κιλό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά το κοτόπουλο και του βάζουμε μέσα το δυόσμο και το σκόρδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρασί και λίγο αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Κλείνουμε τη ζύμη καλά και το τοποθετούμε μέσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για να σερβιριστούμε.