Κοτόπουλο στιφάδο με fish sauce και πιπεριές
2013-06-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Αλατοπίπερο
2κ.σ.λάδι
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1/2κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο, καθαρισμένα
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.fish sauce
1φλ.ζωμός κοτόπουλου
2πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
4-5 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, σε λάδι που έχουμε ζεστάνει, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και μετά από 2-3 λεπτά το σκόρδο. Ρίχνουμε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το χυμό ντομάτας, τη fish sauce και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου , ελέγχοντας τα υγρά του μαγειρέματος και ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μη κολλήσει. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 5-10 λεπτά να σταθεί. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.