Κοτόπουλο φούρνου με λάιμ και πιπεριές τσίλι
2013-06-15- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
2κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ,το λάδι,τη ζάχαρη,τις καυτερές πιπεριές και το αλατοπίπερο σε ένα βάζο και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο. Κλείνουμε το καπάκι του μπωλ και το ανακινούμε να πάει παντού. Το κρατάμε στο ψυγείο 1 ωρίτσα. Βάζουμε το κοτόπουλου με την πικάντικη μαρινάδα σε ταψί και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε περιχυμένο με ζουμάκι από αυτό που περρίσσεψε στο ταψί.