Κοτόσουπα με ανάμικτα λαχανικά
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1φλ.ανάμικτα λαχανικά
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ρύζι γλασέ
Χυμό 2 λεμονιών
2 ½ φλ.ζωμό κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πατάτα και τα ανάμικτα λαχανικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 40 λεπτά. Τότε προθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Αν θέλουμε αφαιρούμε προσεχτικά το κοτόπουλο και αφού κρυώσει λίγο το ξεψαχνίζουμε καλά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το κοτόπουλο μέσα ή δίπλα σε ένα πιάτο για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.