Κοτόσουπα με φινόκιο μήλο και κριθαράκι
2014-02-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
25/2/14
Κοτόσουπα με φινόκιο μήλο και κριθαράκι γιατί στο ZannetCooks αδυνατούμε να σας παρουσιάσουμε κάτι που να μην καταφέρει να σας τραβήξει το ενδιαφέρον, ξεκινώντας από τον τίτλο.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού κριθαράκι μέτριο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 στελέχη σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια και ραντισμένο με χυμό ½ λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι φινόκιο, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου, έτοιμος ή σπιτικός
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, ωμό ή ψημένο που έμεινε
- Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Αρχίζουμε σοτάροντας ελαφρά σε ζεστό λάδι, το φινόκιο , το σέλερι και τα πράσα. Αν χρησιμοποιήσουμε ωμό κοτόπουλο μπορούμε να το σοτάρουμε ελαφρά πριν τα λαχανικά να πάρει χρώμα και να το κρατήσουμε στην άκρη ή να το βράσουμε από πριν και να φυλάξουμε και το φρέσκο ζωμό του. Και στις 2 περιπτώσεις θα το ρίξουμε στη σούπα 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος. Αν είναι έτοιμο ψημένο που μας έχει μείνει, το κρατάμε για να το ρίξουμε στο τέλος.
Βήμα 2
Για όσους δεν θέλουν τα πολλά σοταρίσματα, ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και πριν προλάβει να κάψει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά και ρίχνουμε το μήλο και το κριθαράκι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει για περίπου 12 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ραντίζοντας αν θέλουμε λίγο χυμό λεμονιού.