Κοτόσουπα πικάντικη με σπανάκι και γλυκοπατάτες
2014-01-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/1/14
Άλλοι την θέλουν όταν είναι άρρωστοι, άλλοι την προτιμούν όταν βιάζονται να φάνε, κάποιοι απλά την τρώνε για να τους ανοίξει η όρεξη σαν πρώτο πιάτο , άλλοι πάλι με ρύζι, λεμονάτη ή κοκκινιστή. Εμένα το καλύτερο μου είναι κρύο χειμωνιάτικο βράδυ , στον καναπέ με τον καλό μου και μια ελαφριά κοτόσουπα σερβιρισμένη (9 στις 10 φορές) μέσα σε κούπα! Σαν εικόνα από διαφήμιση δηλαδή με την οποία είχα συνδυάσει όλα αυτά τα χρόνια τις σούπες και γι’ αυτό μου πήρε και πολύ καιρό να κάτσω φυσιολογικά σαν άνθρωπος στο τραπέζι να την φάω (αλήθεια σας λέω). Και έρχεται μετά από τόσο καιρό μια Κοτόσουπα πικάντικη με σπανάκι και γλυκοπατάτες, που σου αλλάζει όλα τα δεδομένα και σε βάζει να σκεφτείς τα πιο gourmet σου τραπεζώματα! Παιδιά , δεν θα σας πω άλλα για να σας πείσω να την δοκιμάσετε.. θα καταλάβετε με την πρώτη κουταλιά!
Συστατικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, ίσα να αρχίσει να γυαλίζει.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με αλάτι και όλα τα μπαχαρικά/ πιπέρια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ και το σκόρδο. Αφήνουμε άλλο 1 λεπτό αφού ανακατέψουμε καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και μόλις ενωθεί το μείγμα πελτέ – κοτόπουλου ρίχνουμε το ζωμό.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και τσεκάροντας τα υγρά της σούπας, ανάλογα με το πόσο πηχτή ή αραιή τη θέλουμε. Τη σερβίρουμε ζεστή ,ραντίζοντας αν θέλουμε με χυμό λεμονιού.
Προσαρμογή συνταγής : http://www.arcticgardenstudio.blogspot.gr/2013/11/spicy-chicken-rice-soup-with-sweet.html