Κουλουράκια μαμας Ελένης
2013-08-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4 ποτηρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι καβουρντισμένο σουσάμι
1 κ.γ. μπέκιν
1κ.γ. αμμωνία
1 μεγάλο κουτάκι μπύρας
2 κ.σ. κοπανισμένο γαρύφαλλο με κανέλα
2 κιλά αλεύρι μαλακό
Οδηγίες
Βήμα 1
1) Καβουρντίζουμε το σουσάμι με 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι 2) Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ρίχνοντας ολα τα παραπάνω υλικά σ ενα μπωλ με τελευταίο το αλεύρι 3) Πλάθουμε τα κουλουράκια κ τα τοποθετούμε σε λαδωμενο ταψι 4) Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.