Κουνέλι γεμιστό στη γάστρα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κουνέλι περίπου 1 1/2κιλό
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ποτ.κρασιού λευκό κρασί
3σκελ.σκόρδο κομμένες σε φέτες
2κ.σ.κουκουνάρια
1φλ.ρύζι νυχάκι
3κ.σ.σταφίδες ξανθές
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει το ρυζάκι. Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί και προσθέτουμε τα κουκουνάρια,τις σταφίδες και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πλένουμε και στεγνώνουμε την κοιλιά του κουνελιού και την γεμίζουμε με την γέμιση. Την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και το ακουμπάμε μέσα στη γάστρα. Ρίχνουμε λαδάκι, το υπόλοιπο κρασί λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 220C για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με την κοιλίτσα ανοιχτή για να παίρνουμε από τη γέμιση και ρίχνουμε και λίγο από το ζουμάκι που έμεινε στη γάστρα.