Κουνουπιδόπιτα
2015-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(3.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
5/10/15
Η πιο διαφορετική πίτα όλων των εποχών σήμερα στο τραπέζι του ZannetCooks.gr. Κουνουπιδόπιτα, πεντανόστιμη και λαχταριστή χωρίς να αντιληφθεί κανείς την έλλειψη από αλεύρι, που by the way, έχω αρχίσει να ελλατώνω σημαντικά από την διατροφή μου, μαζί με τη ζάχαρη στον καφέ και το επιπλέον αλάτι στα φαγητά μου. Η υγιεινή διατροφή είναι τρόπος ζωής και μια συνήθεια. Όλα είναι στο μυαλό.
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο και στυμμένο*
- 220gr. Gouda ή έμενταλ κομμένο σε κυβάκια
- 2 αυγά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Λίγο λάδι για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κουνουπίδι μαζί με τα αυγά, τη μουστάρδα, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Βήμα 2
Ακουμπάμε τα κυβάκια του τυριού σε διάφορα σημεία πάνω στο μείγμα και τα πιέζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. *Το κουνουπίδι το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το τρίβουμε στο multi να γίνει πολύ ψιλό. Το στεγνώνουμε σε πετσέτα και την σφίγγουμε καλά να φύγουν ακόμα περισσότερα υγρά.