Loader

Κοφτό μακαρονάκι φούρνου με χαλούμι

2015-03-09
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

9/3/15

Κοφτό μακαρονάκι φούρνου με χαλούμι. Ένα πιάτο που θα γίνει ανάρπαστο.

haloumizuchbake (1) haloumizuchbake (3)

Συστατικά

  • 300gr. Κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 250gr. Χαλούμι τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 160gr. Μαλακό τυρί τριμμένο για την επικάλυψη ( cheddar, κασέρι κ.λ.π.)
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση, για την επικάλυψη (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά 10 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κονκασέ, την πάπρικα και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το χαλούμι και το μείγμα λαχανικών σε ένα μπολ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το μαλακό τυρί που θα επιλέξουμε και διασκορπίζουμε τα ντοματίνια, αν τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να το κόψουμε σε μερίδες και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *