Κοχύλια με κοτόπουλο μανιτάρια και σαφράν
2013-08-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλ/νο
250γρ.ζυμαρικά κοχύλια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100γρ.μανιτάρια σε φέτες
1πρέζα σαφράν
Αλατοπίπερο
1σφηνάκι ρακή
2-3κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
250ml κρέμα γάλακτος
3κ.σ.λάδι
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με τη ρακή και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σαφράν και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.