Κοχύλια με κοτόπουλο σπανάκι και ανθότυρο
2013-08-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.ζυμαρικά κοχύλια
Λάδι
1κ.σ.βούτυρο
1/2ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1φλ.σπανάκι
1/2στήθος κοτόπουλου ψημένο και ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
200γρ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Βάζουμε λίγο λαδάκι σε αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα ρίχνουμε το σπανάκι. Αφήνουμε να απορροφήσει τα πολλά υγρά και να μαλακώσει και σβήνουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5-10 λεπτάκια και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και ρίχνουμε το ανθότυρο. Ανακατεύουμε το μείγμα σπανακιού με τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.