Loader

Κοχύλια με κουνουπίδι και ζαμπόν στο φούρνο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2φλ.κουνουπίδι βρασμένο και χωρισμένο σε τουφάκια

2κ.σ.λάδι και επιπλέον για το ταψί

Αλατοπίπερο

1κολοκυθάκι πολύ ψιλ/νο

1καρότο πολύ ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κρεμμύδι

1κ.σ.βούτυρο

2κ.γλ.δενρολίβανο

1/2φλ.λευκό κρασί

1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο

200ml κρέμα γάλακτος

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1φλ.γκούντα τριμμένη ή όποιο τυρί προτιμάμε

250γρ.κοχύλια ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1φλ.Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, το καρότο και το κουνουπίδι. Ρίχνουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και το γκούντα , αφού το απλώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. *Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και σε μικρά ατομικά πυρεξάκια. Επίσης αντί για κρασί μπορούμε να βάλουμε ζωμό, εφόσον θέλουμε να καταναλωθεί από παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *