Κοχύλια φούρνου με ζαμπόν και ροκφόρ
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.ζυμαρικά κοχύλια
200γρ.μπρόκολο βρασμένο κομμένο σε φουντίτσες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο
150γρ.μανιτάρια σε φέτες
200ml κρέμα γάλακτος
1φλ.τριμμένο ρεγκάτο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια,το ζαμπόν και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα πυρεξάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.