Κοχύλια φούρνου με κολοκύθα χαλούμι και nachos
2014-04-02- Κουζίνα: Ελληνική, Κυπριακή, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
2/4/14
Υπάρχουν πολλά υλικά στο σπίτι μας που αρκετές φορές δεν τα εκτιμάμε δεόντως. Τα τρώμε (στην καλύτερη περίπτωση) για να μην πάνε χαμένα ή τα πετάμε γιατί τα θεωρούμε υπολείμματα και άχρηστα. Στο ZannetCooks για άλλη μια φορά , τίποτα δεν πάει χαμένο. Κοχύλια φούρνου με κολοκύθα χαλούμι και nachos. Τριμμένα nachos για επικάλυψη, από αυτά που έχουν ήδη σπάσει στη συσκευασία και δεν θέλουμε να τα παρουσιάσουμε σε κόσμο, μπορούν να κάνουν το πιάτο μας, τελείως διαφορετικό και εξαίρετα νόστιμο.
Συστατικά
- 80-100gr. Ζυμαρικά κοχύλια ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 30gr. Χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι ψημένη ψίχα κολοκύθας
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας nachos σπασμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χαλούμι, τα ντοματίνια, την κολοκύθα και τον μαϊντανό με τα ζυμαρικά , λίγο αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Τα μεταφέρουμε σε ατομικό πυρεξάκι φούρνου και διασκορπίζουμε από πάνω την παρμεζάνα και τα nachos.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να ξεροψήνεται η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.