Loader

Κράκερς καλαμποκιού με ελιές

2013-12-24
  • Ποσότητα: 8 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

24/12/13

Σας είχα προειδοποιήσει νομίζω αρκετές φορές πως τα συγκεκριμένα κράκερς δεν θα έχουν τελειωμό. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο όσα σας παρουσιάζω, αλλά σκεφτείτε άλλα πόσα καταναλώνω σε μεσημεριανό και βραδινό γεύμα συν το ότι κάνω και τους πειραματισμούς για να μπορέσω να σας εμφανίσω καινούργιες γεύσεις..ουφ, πολύ φαϊ λέμε! Είναι τόσο χορταστικά και ελαφριά συνάμα που τρως καμιά δεκαπενταριά και συνεχίζεις ακάθεκτος, όπως συνέβη και στα κράκερς καλαμποκιού με ελιές! Ανεπανάληπτα φίλοι μου!

Συστατικά  

1 & ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων

¾ του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου

¼ του φλιτζανιού tapenade ελιάς ή πατέ ελιάς ή πολύ ψιλοκομμένες ελιές της αρεσκείας μας

2/3 του φλιτζανιού νερό

Μαυροκούκι για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 2 είδη από το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το κάνουμε μια μπάλα και το κρατάμε στην άκρη 20 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στη ζύμη τον ηλιόσπορο και ζυμώνουμε ξανά. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την κόβουμε στα 8.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το tapenade στα 8 κομμάτια και τα πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι. Τα απλώνουμε σε μακρόστενα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *