Loader

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά με κανέλα

2014-05-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

11/5/14

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά με κανέλα γιατί το ελληνικό κυριακάτικο τραπέζι, απαιτεί κρεατάκι. Συνήθεια από τις Κυριακές με τα μαμαδίστικα τραπεζώματα ή τα οικογενειακά φαγοπότια, που κάποτε βαριόμασταν αφόρητα, ειδικά αν είχαν όλο το συγγενολόι όπου δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε εύκολα και έπρεπε να το υποστούμε μέχρι τέλους. Να είμαστε «καθωσπρέπει» και ευγενικοί. Να βοηθήσουμε στο μάζεμα (κυρίως τα κορίτσια) και το χειρότερο απ’ όλα, τα λογής σχόλια συγγενών ή φίλων της οικογένειας στα οποία έπρεπε να ανταποκριθούμε με χαμόγελο, ακόμα και αν συνοδευόντουσαν με τσίμπημα στο μάγουλο ή ζουμερά φιλιά. Κοίτα να δεις, που φτάσαμε στο σημείο (ή στην ηλικία) που τα αναπολούμε!

appleorangespicepork (1) appleorangespicepork (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη και λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί ή ότι έχουμε
  • Χοντροκομμένες φέτες λεμονιού
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα (ή apple orange spice mix)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Το ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να τηγανιστεί ελαφρά.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το απορροφήσει όλο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από ½ λεπτό το νερό, τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης και τις φέτες λεμονιού.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με την κανέλα και την πάπρικα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη , τις φέτες λεμονιού (προαιρετικά)και τα κλαράκια ρίγανης.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της επιλογής μας, με σαλτσούλα από πάνω και ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *