Κρασάτος χταποδομεζές
2015-09-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/9/15
Κρασάτος χταποδομεζές και το μόνο που θα χρειαστείτε άφθονο είναι το ψωμί. Οι «βούτες» επιβάλλονται.
Συστατικά
- 600gr. περίπου χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού σπόροι κόλιανδρου, ελαφρά κοπανισμένοι
- 1/3 του φλιτζανιού chives ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το χταπόδι, να τηγανιστεί ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τους σπόρους κόλιανδρου και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ και να μείνει με το λαδάκι του.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί διασκορπίζοντας από πάνω μαϊντανό ανάλογα τα γούστα.