Loader

Κρασάτο ξινολάχανο με φασόλια και μπριζόλες στο τηγάνι

2015-11-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/11/15

Κρασάτο ξινολάχανο με φασόλια και μπριζόλες στο τηγάνι για ένα γεύμα βορειοευρωπαικό και ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες.

sauerkrchops (1) sauerkrchops (5)

Συστατικά  

2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο

1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

Για το ξινολάχανο:

2 φλιτζάνια ξινολάχανο

1 φλιτζάνι μπαρμπουνοφάσουλα ή άλλα φασόλια, βρασμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη μουστάρδα, λίγο από το λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί λίγο ακουμπάμε τις μπριζόλες. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι, αναποδογυρίζοντας τις μπριζόλες στο ενδιάμεσο. Τις βγάζουμε και τις φυλάμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος και προσθέτουμε το λάδι για το ξινολάχανο μέσα στο ίδιο τηγάνι ή αν προτιμάμε σε κάποιο άλλο καθαρό.

Βήμα 4

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε το ξινολάχανο, τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως τις μπριζόλες με το κρασάτο ξινολάχανο κάτω ή δίπλα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *