Κρασολεμονάτη τηγανιά με μήλο
2015-12-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
10/12/15
Κρασολεμονάτη τηγανιά με μήλο σε ελάχιστο χρόνο. Ειδικά αν είναι μια από αυτές τις μέρες που τρέχετε και δεν φτάνετε, κάνουν σίγουρα το ιδανικό γεύμα ή δείπνο.
Συστατικά
- 400gr. Χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 μήλο κομμένο σε φέτες
- ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό ή ζωμός
- Χυμός από ½ λεμόνι
- από 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα, θυμάρι, κύμινο ή ότι μυρωδικά/μπαχαρικά θελουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε το χοιρινό αφού το ξεπλύνουμε και το αλατοπιπερώσουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι . Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιεί τα υγρά, περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το λάδι , κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για το τέλος και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να μην καεί.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του. Αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ρίχνουμε το μήλο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύυομε για άλλα 5 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε το φαγητό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα μήλου από το τηγάνι.