Κρεατόσουπα με λαχανικά
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(2.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600 γρ λαιμός μόσχου
νερό (όσο χρειάζεται)
80 γρ καρότα
80 γρ κολοκυθάκια
80 γρ σέλινο
80 γρ πράσα
80 γρ πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι χονδρό
πιπέρι μαύρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το κρέας να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε πεϊζάν. Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε το βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.