Κρεμώδες ριζότο με pesto αρακά ζαμπόν
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
2κ.σ.βούτυρο
1φλ.ρύζι για ριζότο
1/2φλ.λευκό κρασί
1φλ.αρακάς κατ/νος
3/4φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
1/2φλ.pesto έτοιμο ή σπιτικό
Αλατοπίπερο
1μπάλα μοτσαρέλα χοντροκομμένη
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε 6 φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και αφού πάρουν μια βράση τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Εντωμεταξύ λιώνουμε το ½ βούτυρο σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έχουμε ζεστάνει ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει περίπου 6 λεπτά. Συμπληρώνουμε άλλο 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύοντας άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε 1 κόκκο. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ρίχνουμε το ζαμπόν και το υπόλοιπο βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα 2/3 του pesto, τα τυριά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως μοιράζοντας το υπόλοιπο pesto.