Loader

Κριθαράκι με γαρίδες και pesto vinaigrette

2015-02-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

20/2/15

Κριθαράκι με γαρίδες και pesto vinaigrette γιατί συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά έχουμε ένα πολύ χορταστικό και Σαρακοστιανό πιάτο που θα ενθουσιάσει κάθε αποδέκτη.

shrimporzopesto (1) shrimporzopesto (6)

Συστατικά  

1 φλιτζάνι κριθαράκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

½ κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες

1 πιπεριά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι μέτριο , κομμένο σε κυβάκια

1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για την pesto vinaigrette:

6 κουταλιές της σούπας pesto

3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

¼ το φλιτζανιού ελαιόλαδο

Ή ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi ή όπως προτιμάμε όλα τα υλικά για όποια vinaigrette προτιμάμε και τη φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κριθαράκι και την vinaigrette, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *