Κριθαράκι με γαρίδες και pesto vinaigrette
2015-02-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
20/2/15
Κριθαράκι με γαρίδες και pesto vinaigrette γιατί συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά έχουμε ένα πολύ χορταστικό και Σαρακοστιανό πιάτο που θα ενθουσιάσει κάθε αποδέκτη.
Συστατικά
1 φλιτζάνι κριθαράκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
½ κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
1 πιπεριά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι μέτριο , κομμένο σε κυβάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για την pesto vinaigrette:
6 κουταλιές της σούπας pesto
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
¼ το φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ή ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi ή όπως προτιμάμε όλα τα υλικά για όποια vinaigrette προτιμάμε και τη φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το κριθαράκι και την vinaigrette, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.