Κριθαράκι με κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 17λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.κριθαράκι μέτριο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
3κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ½ φλ.ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε . Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει. Αφού είναι ακόμα λίγο ζουμερό σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 5-6 λεπτά να ξεκουραστεί. Το σερβίρουμε ζεστό πασπαλισμένο με μαϊντανό.