Κριθαράκι με Pesto αρακά και κάσιους
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.αρακάς
1φλ.κριθαράκι χοντρό
12φλ.γαλοπούλα βραστή κομμένη σε κυβάκια
1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη και όσο ακόμα θέλουμε για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Λάδι
1σκελ.σκόρδο
2κ.σ.κάσιους
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi το 1 φλιτζάνι αρακά, τα κάσιους, την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι, το σκόρδο και 3 κουταλιές λάδι. Τα χτυπάμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα που έβρασε μαζί με το Pesto που ετοιμάσαμε , λίγο αλάτι, αν θέλουμε και λίγο ακόμα λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο αρακά, την γαλοπούλα και παρμεζάνα ανάλογα τα γούστα μας. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.