Κριθαράκι πικάντικο με κύμινο
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.κριθαράκι μέτριο
Λάδι
2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών
1κ.γλ.κύμινο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
Μοτσαρέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει, όπως ακριβώς και στο ριζότο. Αλατοπιπερώμουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει ελαφρώς νερουλό το φαγητό γιατί θα φουσκώσει το κριθαράκι. Το αφήνουμε να μείνει λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω όση μοτσαρέλα προτιμάμε.