Κριθαράκι τρικολόρε
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.κριθαράκι μέτριο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2 ½ φλ.ζωμό λαχανικών
1κολοκυθάκι τριμμένο
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1κ.γλ.φρέσκο θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε ,κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να απορροφήσει τα πολλά υγρά και να φουσκώσει πριν σερβίρουμε.