Κριθαρότο με κρόκο και φέτα
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.κριθαράκι μέτριο
Λάδι
1λίτρο ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
12ντοματίνια ολόκληρα
150γρ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.κρασί λευκό
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
1κ.σ.βούτυρο
3-4ίνες κρόκου Κοζάνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Διαλύουμε τον κρόκο στο κρασί. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κριθαράκι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, όπως κάνουμε και στο ριζότο, ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Μόλις τελειώσει ο ζωμός αλλά κρατάει ακόμα ζουμερό ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε λίγο πάνω στο μάτι να φουσκώσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με θρυμματισμένη φέτα.