Κριθαρότο με σπαράγγια και τραγανό φιλέτο ψαριού
2015-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/7/15
Κριθαρότο με σπαράγγια και τραγανό φιλέτο ψαριού και δεν θα απογοητευτείτε. Και μην φοβηθείτε τη λέξη κριθαρότο. Είναι μια εύκολη συνταγή που γίνεται με κριθάρι (ή κριθαράκι),ακριβώς σαν το ριζότο!
Συστατικά
- 300gr. κριθάρι
- 6 φιλέτα μπακαλιάρου ή ότι ψάρι προτιμάμε
- 200gr. ντοματίνια
- ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 3 ή 4
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα
- 750ml ζεστός ζωμός
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
- Φρυγανιά τρίμμα για την επικάλυψη του ψαριού
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το κριθάρι για 30 λεπτά σε χλιαρό νερό, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά του κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κριθάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αρχίζει να το απορροφάει, τα chives και λίγο από το ζωμό. Μόλις αρχίζει να τον απορροφάει ρίχνουμε τα σπαράγγια και λίγο ακόμα από το ζωμό.
Βήμα 4
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 6-8 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό. Πρέπει όταν κλείσουμε τη φωτιά να έχει μείνει λίγο υγρό στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά.
Βήμα 5
Εντωμεταξύ ρίχνουμε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο πιάτο και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα του ψαριού, να κολλήσει πάνω τους η φρυγανιά σε όλα τα σημεία. Αν έχουμε χρόνο, φυλάμε τα φιλέτα, στο ψυγείο, το ένα πάνω στο άλλο, με ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ενδιάμεσο τους, για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η φρυγανιά.
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού, για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να κάνουν ωραίο τραγανό περίβλημα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά και τα κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Βήμα 7
Μοιράζουμε το κριθαρότο σε πιάτα και ακουμπάμε στην κορυφή κάθε πιάτου, κομμάτια από το ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.