Loader

Κριθαρότο με cottage cheese και γαλοπούλα που περίσσεψε

2016-01-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

5/1/16

Κριθαρότο με cottage cheese και γαλοπούλα που περίσσεψε και όπως θα διαπιστώσετε μόνοι σας, πρόκειται για ένα πιάτο εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και οικονομικό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

leftkritharoto (4) leftkritharoto (5)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι
  • 1 ½ - 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ του φλιτζανιού γαλοπούλα μαγειρεμένη, ψιλοκομμένη ή λιανισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας cottage cheese
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 2

Κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 12 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σταθεί 2 λεπτά και μοιράζουμε σε πιάτα. Ακουμπάμε από μα κουταλιά cottage cheese σε κάθε πιάτο και διασκορπίζουμε μπόλικο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *