Κριθαρότο με cottage cheese και γαλοπούλα που περίσσεψε
2016-01-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
5/1/16
Κριθαρότο με cottage cheese και γαλοπούλα που περίσσεψε και όπως θα διαπιστώσετε μόνοι σας, πρόκειται για ένα πιάτο εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και οικονομικό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι
- 1 ½ - 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ¾ του φλιτζανιού γαλοπούλα μαγειρεμένη, ψιλοκομμένη ή λιανισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας cottage cheese
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 12 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να σταθεί 2 λεπτά και μοιράζουμε σε πιάτα. Ακουμπάμε από μα κουταλιά cottage cheese σε κάθε πιάτο και διασκορπίζουμε μπόλικο μαϊντανό.