Κριθαρότο νηστίσιμο
2013-05-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1καρότο ψιλ/νο
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κολοκυθάκι ψιλ/νο
1ποτήρι κριθαράκι μέτριο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1λίτρο ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό, όπως κάνουμε το ριζότο και μόλις τελείώσει, αλά πριν τον απορροφήσει εντελώς σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να «κάτσουν» λίγο πάνω στο ζεστό μάτι και να φουσκώσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.